logo-best-duurzaam

Waarom Best Duurzaam?

Er is echt wat aan de hand!

De invloed van CO2 op de opwarming van de aarde wordt inmiddels door wetenschappers niet meer ontkend. Bovendien raken onze fossiele brandstoffen uitgeput en moeten we met steeds meer mensen bestaande voorraden delen. We worden steeds afhankelijker van energie uit het buitenland, zoals gas. Het wordt steeds moeilijker en kostbaarder energie te winnen en de vervuiling zet voort. Dat moet veranderen.

Minder afhankelijk, schone toekomst
Als wij het willen, dan blijft energie betaalbaar, wordt het schoner en maken we ons minder afhankelijk van Rusland, Nigeria of grote energiebedrijven. Dan heeft wachten op de overheid geen zin. We kunnen zelf al grote stappen zetten door energie te besparen, lokaal energie gezamenlijk op te wekken en door onze woningen energieneutraal te maken. Dat levert ons onafhankelijkheid, meer comfort en een betere, schone toekomst op. Dat zijn we aan onze kinderen verplicht!

Omdat lokaal het meeste bereikt kan worden
En dat kan vandaag al! Techniek vormt geen belemmering, samenwerken maakt verantwoord investeren mogelijk. En door lokale samenwerking kunnen we het zo gunstig mogelijk realiseren.

Daarom Best Duurzaam!

 

Positieve energie

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.