logo-best-duurzaam

Proeverij 'Natuurlijk Bewust!' smaakt naar meer

Video impressie - proeverij 'Natuurlijk bewust!

“Gezellig, sfeervol en lekker eten”, “Leuk, lekker en inspirerend, los en positief”. Dat waren zo wat uitspraken van de bezoekers van de eerste proeverij Natuurlijk Bewust. In het sfeervolle Buurvrij voor de hele pot bezochten zo’n 60 bezoekers dit gezamenlijke evenement van BestDuurzaam en IVN.

Natuurlijk bewust image

De inspirerende koks, Liana Boon, Carolien Brocades en Liesbeth van de Velden hebben daar laten zien, horen, ruiken en proeven hoe eten ook anders kan. Duurzaam, gezond, maar vooral heel erg lekker. Hun passie, kennis en enthousiasme werkte dan ook aanstekelijk. “Geeft inspiratie om zo nu en dan iets afwisselends te doen”. En dat kan: want alle recepten zijn nog eens na te maken dankzij de receptenkaartenten.

Daarnaast ging het bij het huiskamergesprek met Jan Ackermans wat nadrukkelijker over gezondheid. Het onderscheid tussen snoepen en eten, de kracht van een boodschappenbriefje, het belang van een goed ontbijt en nog veel meer. Door de combinatie verhaal, proeven en zelf bereiden werd het voor iedereen een leuke, gezellige en leerzame middag. Dus: “Wanneer weer?’ en “Volgende keer ben ik er weer bij”. Daar wordt door de organisatoren al weer over nagedacht. Want wat is er nu leuker dan thuiskomen na zo een inspirerende middag.

“Ik ga beslist wat dingen proberen”. En dat was wel heel makkelijk na deze middag. Dankzij Plus Ton Henst kregen de bezoekers niet alleen de receptkaarten mee, maar ook alles om een van de recepten meteen thuis te kunnen maken.

Kortom: Natuurlijk bewust smaakt naar meer.