logo-best-duurzaam

Zonnepark op Welschap gaat stroom voor omwonenden leveren

Een unieke, zorgeloze kans voor de inwoners van Best

‘Energie-coöperatie Welschap’ gaat een zonnepanelenpark ontwikkelen op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2017, is daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Coöperatie Best Duurzaam is een van de betrokken partijen. Dit project biedt de inwoners van Best een unieke kans om zorgeloos de beschikking te krijgen over zonne-energie.


Belangstelling?

Is uw belangstelling gewekt en wilt u geïnformeerd worden over de ontwikkelingen? Onze lokale coöperatie Best Duurzaam is nauw betrokken bij de oprichting van de Coöperatie Zonnepark Welschap U.A. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U blijft dan geïnformeerd over de ontwikkelingen en de wijze waarop belangstellenden kunnen gaan deelnemen.

Klik op de gemeente als je woont in EindhovenEerselOirschot en Veldhoven.


Hoe ver is het park nu?

Het park wordt ontwikkeld door Coöperatie Zonnepark Welschap U.A., die is opgericht door de vijf samenwerkende energieorganisaties in de regio.

De coöperatie heeft Greenchoice als partner gekozen om het park te ontwikkelen en exploiteren. Met Greenchoice zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Medio april staat de website Zonneparkwelschap.nl online.
  • In veel van de deelnemende postcodegebieden komen informatieavonden.
  • Belangstellenden kunnen vanaf 1 mei 2018 zich inschrijven.
  • Mensen die zich na 1 april als belangstellende registreren worden eind april geïnformeerd over het vervolg. Mogelijk is het park dan al vol; dat weten we op dit moment nog niet.

Actief bijdragen aan dit unieke project?

Uiteraard blijven we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om onze diverse projecten tot een succes te maken. Kijk op onze projectkalender of en waar jij eventueel een bijdrage aan kunt leveren. Ook dit project staat op de projectkalender en hier kun je aangeven als jij als vrijwilliger actief een bijdrage wilt leveren om het project succesvol te maken. Of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..