logo-best-duurzaam

Best Duurzaam neemt initiatief voor Roadmap duurzame gemeenschap Best

Een studente gaat als afstudeeropdracht werken aan de ontwikkeling van een Roadmap voor een duurzaam Best.

Heel kort samengevat is een Roadmap en soort routekaart naar een gewenste duurzame toekomst. De routekaart belicht en verbindt meerdere aspecten: wat is nodig, wat kan, welke middelen zijn nodig. Daarmee verbindt de routekaart technische, ecologische, sociale, organisatorische, politieke, juridische, en economische gezichtspunten, en stelt concrete stappen voor. De gemeenschap van Best en daarmee alle belanghebbenden delen daarmee een gemeenschappelijke route naar verduurzaming. De gedeelde visie vormt weer de basis voor masterplannen van de diverse betrokken partijen waaruit projectenopdrachten zullen gaan voortvloeien om de klimaatdoelstellingen in Best te gaan halen. De opdracht aan de studente is beperkt tot het ontwikkelen van de Roadmap. Zij doet dit masterproject  in het kader van haar studie industriële economie en systems engineering aan de Universiteit van Zuidoost Noorwegen. Haar supervisor vanuit de universiteit is Gerrit Muller, lid en actief vrijwilliger bij Best Duurzaam.

Voortgangsbericht inschrijvingen Zonnepark Welschap

logo Welschap

Vliegende start voor Zonnepark Welschap!

Na 1 week al ingetekend op ruim 6200 paneeldelen 

Sinds dinsdag 1 mei 9.00 uur kunnen belangstellenden voor Zonnepark Welschap intekenen op paneeldelen via de website www.zonneparkwelschap.nl.

Van deze mogelijkheid is inmiddels massaal gebruik gemaakt. Na 1 week hebben 503 inschrijvers ingetekend op ruim 6200 paneeldelen.

Lees meer

  • 1
  • 2