warmtenet

Beste allemaal,

Hè, even lekker om deze BLOG te schrijven, want ik ben druk bezig mij voor te bereiden op de raadsavond van 17 februari. Daar gaan we als Best Duurzaam inspreken. Dat is best lastig. Het gaat over een warmtenet in Naastenbest.  Niet het makkelijkste onderwerp. 

 

Natuurlijk harstikke goed dat de gemeente hierover nadenkt, maar het gaat over veel geld en je moet wel het gevoel hebben dat dit een weldoortimmerd idee is. Daar gaan we donderdag 20  februari met onze heren van techniek, de gemeente en de leverancier over praten. Alleen de gemeenteraad praat daar morgen al over en wil nu al graag weten hoe we erover denken. Het is natuurlijk mooi dat ze dat aan ons vragen maar om er echt beargumenteerd wat over te zeggen, hebben we die donderdag echt nodig. Samen met Milan Marrell wordt het nog even nadenken hoe we het morgen zo kunnen brengen dat we de gemeenteraad toch kunnen helpen bij hun discussie. Daarbij vergeleken is het schrijven van een BLOG bijna een uitje!

Wat mij veel energie gaf,  is dat we samen met de Jeugdraad van de gemeente Best meedoen aan  een prijsvraag. Als we die winnen krijgt de jeugdraad wellicht  € 5000,- om samen met IVN en ons, en hopelijk nog  veel anderen in Best, een Groene Speurtocht te maken.  De Jeugdraad heeft ook een VLOG hiervoor gemaakt. Je vindt er elders op onze site meer over. Op 12 maart is de uitslag, dan weten we meer. Spannend.

Afgelopen donderdag 13 februari was ons eerste Duurzaam avondje … Het onderwerp was warmtepompen en we waren ‘uitverkocht’. Lambert van den Hoven en Reinier ten Kate hadden zich prima voorbereid. Het was ook een experiment. Paul  Driesen en zijn vrouw hebben het opgenomen en ‘live gestreamd’ en op ons Youtube kanaal gezet.  Zodat je het ook als niet aanwezig was, nog terug kunt kijken. En ja, we hebben een eigen Youtube kanaal. Kijk maar:

 https://www.youtube.com/watch?v=iZbkUfyljMQ

We gaan ook nog kijken of je via ‘een chat’ vragen kunt stellen tijdens een volgende aflevering van Duurzaam avondje. We gaan het ontdekken.

Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid. Zo maar even een onvolledige greep. We hebben met collega’s van Best Energie gesprekken met leveranciers van zonneparken in het kader van 50% lokaal eigendom. We hebben een gesprek gehad met Coöperatieauto, die een E-car sharing concept heeft ontwikkeld. Ook  hebben we gesprekken met de politieke partijen in Best  over hoe we elkaar kunnen versterken. Ook zijn we druk met het voorbereiden van  onze ALV op 11 maart waar ik natuurlijk hoop een groot deel van jullie te treffen. Dan zal ik nog meer vertellen over  waar we allemaal mee bezig zijn en hoe wij denken dat Best Duurzaam er in 2024 uit zou kunnen zien!

Ik zie u graag op woensdag 11 maart tijdens de ALV!