BestDuurzaam logo header

Missie | Visie | Doelstelling

Missie

Best Duurzaam wil alle inwoners van Best door kennisdeling, advies en inkoopkracht toegang geven tot de maatschappelijke en financiële voordelen van lokaal opgewekte schone energie. Daarbij worden inwoners en bedrijven geholpen om de energierekening naar 0 te brengen: net zoveel energie verbruiken als op een duurzame manier wordt opgewekt.

Best Duurzaam wil particulieren, ondernemers en verenigingen van eigenaars bewust maken en de transitie van een lineaire naar een circulaire economie initiëren en stimuleren. Ook afvalproblematiek maakt hier onderdeel van uit. Best Duurzaam ziet haar als aanjager, bewustmaker en adviseur.  Wij zijn een partij die bewust maakt en inwoners van Best bij elkaar brengt en waar nodig met kennis en initiatieven ondersteunt.

Visie

Een duurzame betaalbare lokale energievoorziening en zorgvuldig omgaan met de grondstoffen van de aarde is van belang voor toekomstige generaties. Dit kan alleen worden gerealiseerd bij een verandering vanuit de mensen zelf.

Doelstelling

Wij zetten in op een energie neutrale en afvalloze gemeente in 2030! We zorgen dat inwoners zich bewust worden van het belang van schone energie en helpen hen bij het energie besparen, zelf opwekken en mogelijk zelfs opslaan van energie.

Daarom een coöperatie?

 • Samen sta je sterk: Voordeel, belangenbehartiging en kennis
 • Geen winstoogmerk
 • resultaat = voor de leden
 • Lokaal: door en voor mensen uit Best
 • Concreet resultaat = beste reclame

De coöperatie is als rechtsvorm (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de NV of BV ) bij uitstek bedoeld als een vorm van samenwerking ten behoeve van haar leden. De wettelijke regeling biedt de coöperatie in haar statuten een grote mate van ruimte om die samenwerkingsvorm naar eigen behoefte gestalte te geven.

Positieve energie

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.