BestDuurzaam logo header

Best Duurzaam gaat fijnstof in Best in beeld brengen. Help je mee?

In de gemeente Arnhem waar fijnstof ook een belangrijk onderwerp van gesprek is, heeft dit geleid tot een burgerinitiatief waar inwoners middels een zelf aangeschafte fijnstofmeter de fijnstof concentratie in hun directe omgeving meten.

Ook in Best zijn er een aantal inwoners die de fijnstof concentratie in Best meten. Deze meters zijn aangesloten op een landelijk meetnet (sensor community) waardoor je een beeld krijgt van de fijnstof concentratie in Best.  Middels onderstaande link kun je als je inzoomt op Best zien waar die staan en welke waarden gemeten worden.

https://www.samenmetenaanluchtkwaliteit.nl

Binnen Best Duurzaam hebben een vijftal leden zo’n fijnstofmeter aangeschaft om te onderzoeken hoe één en ander werkt. Nadat we op kleine schaal hier ervaring mee hebben opgedaan willen we kijken of dit kunnen opschalen. Heb je interesse om hier eventueel aan mee te doen? Geef je dan op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na aanmelding ontvangt u praktische informatie over het vervolg.

Positieve energie

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!