BestDuurzaam logo header

Snel voordelig uw huis isoleren

Uw woning isoleren? Doe het dan voor 1/1/2021

Een huis met goede isolatie is vele malen comfortabeler dan een woning waar de kamertemperatuur snel verandert.

Hoe beter je je woning isoleert, hoe minder warmte je verliest langs het dak, de vloer, de muren en vensters. Wanden en vloeren zullen minder koud aanvoelen. Bijgevolg kun je toe met minder verwarmen, dus ook minder betalen. Ook leidt dit tot minder CO2.

• Comfort

Isolatie komt de behaaglijkheid van de woning ten goede. Het na-isoleren van van vloer, gevels en dak zorgt ervoor dat de temperatuur beter en langer blijft hangen in de woning. Koude voeten behoren tot het verleden. De temperatuur van de vloer gaat een aantal graden omhoog na het doorvoeren van vloerisolatie. Een ander bijkomend voordeel is dat isolatie in de gevel of dak buitengeluiden absorbeert. Zo wordt je woning niet alleen warmer maar ook stiller. Dus stijging van het (woon) comfort.

• Besparing

Sommige isolatiemaatregelen leveren een jaarlijks rendement op wat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening. En daar blijft het niet bij. De investering die je doet kan het energielabel verhogen en daarmee de woningwaarde. Vergelijkbare woningen die met een beter energielabel worden verkocht, leveren gemiddeld 2% meer op. Wanneer je woning €250.000 waard is levert een beter energielabel gemiddeld €6.000 meer op. Zeker met de stijgende energielasten in de toekomst zal de woningwaarde alleen maar toenemen. Een dubbel financieel voordeel dus.

• Gezondheid

Is de woning niet geïsoleerd, dan bestaat de kans dat de warme binnenlucht gaat condenseren. Vocht in wanden en kruipruimtes bevorderen het ontstaan van schimmels en huisstofmijten. Met isolatie worden de wanden warmer. Dit positieve effect voorkomt dat de warme lucht in de woning gaat condenseren. Toch kan isolatie ook vochtproblemen opleveren. Daarom is het belangrijk dat je je laat adviseren door een erkend isolatiebedrijf. Zij zullen jouw huis opmeten en controleren. Zij weten heel goed wanneer er wel en niet geïsoleerd kan worden en zullen je daarover adviseren.

Waarom nu?

Door nu te investeren in isolatie kun je een beroep doen op een omvangrijke subsidiepot. Deze is in elk geval in zijn huidige vorm beschikbaar tot 1/1/2021. Ben je woningeigenaar en heb je vanaf 15 augustus 2019 voor je woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doe je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaaren-bewoner

Wat de regeling voor 2021 gaat worden is nog erg onzeker en naar verwachting minder aantrekkelijk dan de huidige.

Milieu

Door te investeren in energiebesparing lever je een belangrijke bijdrage aan ons leefmilieu. Niet alleen nu maar ook onze toekomstige generatie kan hiervan profiteren. Er zijn dus een aantal goede redenen om je huis goed te isoleren. Benieuwd naar wat jij kan besparen met isolatiemaatregelen?

Vraag bij onduidelijkheden BestDuurzaam om advies: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Positieve energie

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!