BestDuurzaam logo header

Best Duurzaam groeit verder!

logoSinds de oprichting in 2013 heeft Best Duurzaam zich ontwikkeld van een kleine groep pioniers naar een breed gedragen organisatie in de Gemeente Best. De kernactiviteit van Best Duurzaam was destijds advies rondom duurzaam wonen aan inwoners van Best. Dat is nog steeds een belangrijk onderdeel, maar inmiddels zijn er verwante projecten opgestart: energieopwekking, duurzame mobiliteit, duurzaam voedsel, een groenere gemeente, lespakketten voor scholen en zo meer. Veel extra vrijwilligers hebben zich hiervoor aangesloten.

We zien dat Best Duurzaam steeds meer betrokken wordt bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente, de regio Eindhoven en de Provincie. Gecombineerd met de oprichting van een coöperatie voor het opwekken van zonne-energie (Best Energie), met bijbehorende financiele investeringen, vereist dit een verdere professionalisering van onze organisatie.

Nieuw logo, nieuwe website:

Binnenkort lanceren we de nieuwe website, waarin het eenvoudigr en duidelijker wordt om informatie te vinden over duurzaamheids-onderwerpen en onze activiteiten. Dit alles wordt gecombineerd met een nieuw en eigentijds design hetgeen onze professionalisering verder onderstreept.

 
LogoBestEnergie beeldmerk LogoBestDuurzaam beeldmerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LogoBestDuurzaam woordmerk LogoBestEnergie woordmerk  

 

Positieve energie

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.