BestDuurzaam logo header

De bedrijfsleden van Best Duurzaam stellen zich voor!

Als Vereniging van Eigenaren (V.v.E.) willen we ons graag oriënteren op toekomst van onze energievoorziening.
Wij denken aan zonnepanelen op ons dak. Dit voorziet in een flik deel van onze energiebehoefte, maar dekt niet volledig de elektriciteitsbehoefte van de gemeenschappelijke ruimtes en de privéruimtes.

Ook denken we aan warmwaterpompen. Wat is het meest duurzaam en economisch? Hoe kunnen we een juiste verdeling toepassen en hoe financieren we dat dan
op de juiste manier. Ook denken wij aan onderwerpen als  elektrisch (deel) autorijden en het opladen van de accu's binnen ons gebouw.

Wij vinden dat wij dat beter niet alleen kunnen doen en wij willen dat graag doen in samenwerking met anderen. Denk aan collega-V.v.E.'s en specialisten op het gebied van energievoorziening/- besparing zoals Best Duurzaam, etc. Ook denken wij dat we moeten kunnen samenwerken met de gemeente Best. Wij denken dat de V.v.E.’s om een speciale aanpak vragen; een andere dan woonhuizen en kantoren.Wij vinden dat een bedrijfslidmaatschap van Best Duurzaam een eerste stap in de goede richting is, ook om tot samenwerking te komen met anderen. Ik nodig de andere V.v.E.’s in Best dan ook uit om ook aan te sluiten en kennis te delen: samen weten we meer, samen kunnen we meer!

Henk Horsten
Voorzitter V.v.E. Zonnewende.

aanmelden n.a.v. dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Positieve energie

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!